فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 12 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مهرداد محرم زاده، زینب شاکر، میر محمد کاشف صفحه 5
    تحقیق حاضر با هدف تعیین رابطه عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در ادارات تربیت بدنی استان آذربایجان غربی انجام گرفت. تحقیق از نوع توصیفی – همبستگی و از شاخه تحقیقات میدانی بود. در این تحقیق، نمونه آماری برابر با جامعه آماری و به صورت تمام شمار مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور، پرسشنامه های عدالت سازمانی (مورمن و نیهوف، 1993) و رفتار شهروندی سازمانی (یودساکف و مکنزی، 1990) که پایایی آنها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 93‎/0 و 83‎/0 به دست آمد. در بین گروه نمونه شامل 94 نفر از کارکنان ادارات تربیت بدنی استان آذربایجان غربی توزیع و جمع آوری شد. نتایج ضریب همبستگی گاما نشان داد که بین عدالت توزیعی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معناداری وجود ندارد (05‎/0) اما بین عدالت رویه ای و رفتار شهروندی سازمانی (05‎/0 P<، 14‎/0 = r)‎، عدالت مراوده ای و رفتار شهروندی سازمانی (19‎/0 = r، 05‎/0 P<) و نیز بین عدالت سازمانی و فضایل شهروندی رابطه (137‎/0 = r، 05‎/0 P<) برقرار است. همچنین تحلیل رگرسیون نشان داد از میان ابعاد عدالت سازمانی، عدالت مراوده ای می تواند رفتار شهروندی سازمانی را پیش بینی کند. به دلیل اینکه رفتارهای شهروندی سازمانی رفتارهایی کاملا داوطلبانه هستند، بیشتر تحت تاثیر تعاملات و رویه های سازمانی قرار دارند. ازاین رو ضروری است مدیران ادارات تربیت بدنی در نحوه برخورد با کارکنان انصاف را رعایت کنند تا میزان بروز رفتارهای شهروندی سازمانی، به ویژه فضیلت شهروندی را در کارکنان افزایش دهند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، ادارات تربیت بدنی، عدالت سازمانی
  • محمد سلطان حسینی، ابراهیم علی دوست قهفرخی، غلامرضا شعبانی بهار، مالک رجبی صفحه 23
    در پژوهش حاضر، دیدگاه مدیران شرکت های خصوصی در مورد حمایت مالی از ورزش به عنوان ابزار بازاریابی بررسی می-شود. روش پژوهش توصیفی – پیمایشی و از نوع پژوهش های کاربردی است. جامعه آماری کلیه مدیران ارشد (مدیرعامل، مدیر مالی یا مدیر فروش) شرکت های خصوصی (تولیدی) بزرگ در شهرستان اصفهان هستند که در یک سال اخیر شرکتشان حامی مالی ورزشی نبوده است. نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن را استادان و کارشناسان خبره مدیریت ورزشی تایید کردند و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 90‎/0 به دست آمد. برای تحلیل استنباطی داده های به دست آمده از روش آماری T تک متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد مدیران شرکت های خصوصی که حامی مالی ورزشی نیستند، حمایت مالی را به عنوان ابزار مطلوب بازاریابی و تبلیغاتی، برای شرکت ها موثر نمی دانند. دیدگاه مدیران با میانگین 1‎/66، موکد ضعف حمایت مالی به عنوان ابزار مطلوب بازاریابی بود (05‎/0< P)‎. از یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که ایجاد فضای مناسب برای نام و نشان حامیان ورزشی در میادین و رویدادهای ورزشی و گسترش پوشش رسانه ای مطلوب رویدادها که موجب شناخت حمایت مالی ورزشی به عنوان ابزار مطلوب بازاریابی می شود. به-منظور جذب سرمایه گذاری صاحبان صنایع و بخش خصوصی در ورزش قهرمانی، مفید و لازم است.
    کلیدواژگان: شرکت های خصوصی، بازاریابی، ورزش، حمایت مالی
  • سید رضا موسوی گیلانی، حسن اسدی، سید نصرالله سجادی صفحه 37
    هدف از پژوهش حاضر، بخش بندی بازار گردشگری ورزشی ایران برای گردشگران خارجی و ارائه مدل بازار هدف است. ابزار این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای شامل 53 سوال بود که پس از تایید روایی و پایایی (93‎/0 = α) در میان 710 نفر از شرکت کنندگان خارجی در رویداد ورزشی بین المللی و مسابقات دهه فجر سال 89 – 1388 از 53 کشور دنیا توزیع و توسط 475 نفز از آنان تکمیل شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که فرهنگ های انگلو، اروپای لاتین، اروپای شرقی، عرب، آسیای جنوبی، آسیای کنفوسیوسی و آسیای مرکزی از نظر بازار گردشگری ورزشی، بیشترین علاقه را به جاذبه های مرتبط با مسابقات و رویدادهای ورزشی دارند (65‎/97 درصد). با بهره گیری از روش تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزار لیزرل، 80‎/8 پنج جاذبه مورد علاقه گردشگران ورزشی به بازار گردشگری ورزشی از حیث جاذبه های طبیعی – ورزشی مشخص شد. همچنین با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، چهار عامل شامل جاذبه های مرتبط با کوهستان و برف (با مقدار ویژه 87‎/6)، جاذبه های مرتبط با ورزش های آبی و ساحلی (با مقدار ویژه 85‎/1)، مسابقات و رویدادهای ورزشی (با مقدار ویژه 42‎/1) و جاذبه های مرتبط با بیابانگردی و کویرنوردی (با مقدار ویژه 19‎/1) به عنوان مدل بازار گردشگری ورزشی ایران برای گردشگران خارجی تعیین شد. یافته ها نشان داد که به طور کلی چهار عامل مدل اکتشافی، 95‎/62 درصد بازار هدف گردشگری ورزشی ایران برای گردشگران خارجی را تعیین و پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: بازار هدف، گردشگری ورزشی، بخش بندی بازار
  • مسلم شریفی، شادمهر میردار، بابی سان عسگری صفحه 61
    هدف این پژوهش، بررسی روند شمارگان منتشرشده نشریات پژوهشی تربیت بدنی و علوم ورزشی طی سال های 1384 تا 1388 بود. بر این اساس نشریه های المپیک، پژوهش در علوم ورزشی، حرکت و علوم حرکتی و ورزش در قالب 7 شاخص، «سهم موضوعی مقالات»، «مشارکت گروه های علمی تخصصی»، «منابع و ماخذ»، «روش ها و شیوه های مورد استفاده»، «رتبه علمی مولفان»، «مشارکت نویسندگان»، «مدت زمان پذیرش مقالات» بررسی شد. روش تحقیق، روش تحلیل محتوای کمی بود. این تحقیق به منظور توصیف عینی و کیفی، محتوای مفاهیم به صورت نظامدار با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شد. یافته ها نشان داد گرایش فیزیولوژی ورزشی با 1‎/34 درصد بیشترین موضوع مورد استفاده در این مقالات را به خود اختصاص داد. بررسی مولفان مقاله نشان می دهد مولفان با رتبه علمی استادیار بیشترین تعداد نویسندگان را به خود اختصاص داده اند که در این بین، نشریه پژوهش در علوم ورزشی با 67‎/65 درصد مقالات، بیشترین سهم را داشت. بیشترین روش تحقیق استفاده-شده در مقالات انواع روش های توصیفی با 14‎/53 درصد از کل مقالات است. همچنین حدود 8 درصد مقالات روش تحقیق خود را ذکر نکرده بودند. میانگین منابع فارسی و لاتین برای هر مقاله 25 منبع و میانگین مدت زمان پذیرش برای هر مقاله 5‎/5 ماه است که در مقایسه با نشریات دیگر رشته ها کم و بیش همین شرایط زمانی وجود داشت. به طورکلی پیشنهاد می شود باتوجه به عدم مشارکت متولی ورزش کشور زمینه های مشارکت این سازمان معظم در ورزش کشور، نقش حمایتی و مشارکتی آن در انجام پژوهش ها مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مشارکت نهادها، سهم موضوعی مقالات، تحلیل محتوا، رتبه های علمی مولفان، پژوهش های تربیت بدنی
  • محمد صادق ضیایی، عباس نرگسیان صفحه 86
    هدف پژوهش حاضر، تبیین شیفتگی عجیب اعضای هیات علمی و مربیان رشته تربیت بدنی در قالب اعتیاد به کار است. جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی و مربیان ورزشی شهر تهران می باشد که نمونه ای از این جامعه به صورت تصادفی ساده انتخاب شده است. ابزار گردآوری داده های پژوهش پرسشنامه بوده که براساس پیمایشی مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری انجام شده است. یافته های مقاله نیز حاکی از آن است که بین اعتیاد به کار اعضای هیات علمی و مربیان ورزشی با بروز رفتار شهروندی سازمانی در میان آنها رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین اعتیاد به کار و رفتارهای شهروندی سازمانی و ابعاد آن رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: عجین شدن با کار، رفتار شهروندی سازمانی، اعتیاد به کار
  • رحیم رمضانی نژاد، نوشین بنار، محمد خبیری، انوشیروان کاظم نژاد، اسماعیل ملک اخلاق صفحه 107
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی چهار عامل اساسی موثر در فرایند تصمیم گیری حمایت ورزشی است. به این منظور، دیدگاه های 30 نفر از کارشناسان و افراد فعال در حمایت ورزشی شامل مدیران شرکت های حمایت کننده، مسئولان فدراسیون-ها و باشگاه های ورزشی تجزیه وتحلیل شد. روش اجرای این تحقیق کیفی و اکتشافی بوده و به صورت مصاحبه انجام گرفته است. مدت مصاحبه بین 90 – 25 دقیقه بود و چهار عامل اساسی در تصمیم گیری فرایند حمایتی (اهداف حمایت ورزشی، ملاک های انتخاب رشته ورزشی، آمیخته ارتباطات بازاریابی و روش ارزیابی حمایت ورزشی) بررسی شده است. نتایج نشان داد که آگاهی از شرکت و محصولاتش، مارک و نشان شرکت، احساس تعهد اجتماعی و اهداف رسانه ای، به ترتیب اولویت از اهداف مهم اسپانسرهای ورزشی هستند. ملاک های اصلی انتخاب رشته ورزشی نیز شامل پخش تلویزیونی، تعداد مخاطبان، اعتبار و وجهه رشته ورزشی بود. همچنین حامیان مالی در آمیخته ارتباطات بازاریابی به ترتیب از تلویزیون، رادیو، مطبوعات و تبلیغات دور زمین بیشتر استفاده می کردند. در ارزیابی فرایند حمایت ورزشی نیز پوشش رسانه ای در رتبه اول قرار داشت.
    کلیدواژگان: ارزیابی حمایت، ورزش، اهداف حمایت، ملاک های حمایت
  • حبیب هنری، عبدالحمید احمدی، مهدی مرادی * صفحه 127

    رسانه های گروهی در شکل دهی و جهت دهی باورها، نگرش و افکار جامعه و همچنین ساخت بستری مناسب در عرصه ورزش نقش انکارناپذیری دارند. سوال این است که آیا بین عوامل موثر نقش چهارگانه رسانه های ورزشی در توسعه ورزش قهرمانی تفاوت معنادار وجود دارد؟ روش تحقیق توصیفی – مقایسه ای، نوع تحقیق کاربردی، روش اجرا پیمایشی و روش گردآوری داده ها میدانی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان ورزشی و رسانه ای، نمونه آماری 120 نفر و روش نمونه گیری غیرتصادفی بود. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخت استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط 12 تن از استادان دانشگاه و متخصصان تایید و پایایی پرسشنامه آلفای کرونباخ (89 = α) تعیین شد. از آزمون کلموگروف – اسمیرنف و آزمون فریدمن به منظور بررسی فرضیه ها استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین عوامل موثر نقش های اطلاع رسانی، مشارکت اجتماعی، آموزش و فرهنگ سازی رسانه های ورزشی در توسعه ورزش قهرمانی در سطح 05‎/0 P=، تفاوت معناداری وجود دارد. رسانه های ورزشی در بعد استعدادیابی در ورزش قهرمانی نقش کمرنگی دارند و حامیان مالی و بخش های خصوصی به ندرت در ورزش قهرمانی سرمایه گذاری می کنند. از سوی دیگر، آنها نسبت به نوآوری در حوزه تخصصی خود، آگاه سازی مسئولان ورزشی و همچنین افزایش مطالعات و تحقیقات در زمینه ورزش قهرمانی کوتاهی کرده اند. رسانه های ورزشی می توانند با به کارگیری نیروهای متخصص و متعهد از این جایگاه رسانه ای به منظور اعتلای ورزش قهرمانی و همچنین افزایش آگاهی افراد جامعه استفاده کنند و این مهم با همکاری همه جانبه جامعه رسانه ای و ورزشی صورت می پذیرد.

    کلیدواژگان: رسانه های ورزشی، اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی، _ مشارکت اجتماعی، ورزش قهرمانی
  • فاطمه شب خیز، افسر جعفری حجین، توراندخت امینیان، آذین بلند صفحه 147
    هدف از اجرای این تحقیق، بررسی سرفصل دروس و ارائه پیشنهادهای اصلاحی برای دوره های کارشناسی تربیت بدنی با گرایش مربیگری بود. روش گردآوری اطلاعات توصیفی، از نوع پیمایشی بود. در فرایند گردآوری اطلاعات از پرسشنامه سوال-های (بسته و باز) محقق ساخته با مقیاس لیکرت استفاده شد. جامعه آماری پژوهش استادانی بودند که تدریس دروس مختلف را در این دوره به عهده داشتند (24 نفر). روایی ابزار اندازه گیری (پرسشنامه) با اعلام نظر استادان خبره و پایایی آن با آلفای کرونباخ با ضریب پایایی بیش از 86 درصد تایید شد. علاوه بر این از روش های آماری آزمون K-S به منظور انجام تست نرمالیتی پاسخ ها و از آمار توصیفی برای به دست آوردن فراوانی و درصدها، به دست آوردن میانگین وزنی و انحراف استاندارد و تجزیه-وتحلیل یافته ها استفاده شد. نتایج نشان داد 5‎/93 درصد استادان موافق و کاملا موافق و فقط 5‎/6 درصد مخالف تعداد واحد و سرفصل دروس پایه در این دوره ها بودند. 6‎/80 درصد استادان موافق و کاملا موافق و 4‎/19 درصد مخالف و کاملا مخالف گذراندن 24 واحد دروس نظری تخصصی بودند. در مورد تناسب 24 واحد دروس عملی تخصصی با اهداف این دوره ها نیز 6‎/22 درصد استادان کاملا موافق، 7‎/38 درصد موافق و 7‎/38 درصد نیز مخالف بودند. باتوجه به جنبه های جانبی رشته اختصاصی با هدف این دوره ها و در مورد دروس اختیاری 1‎/16 درصد استادان کاملا موافق، 2‎/45 درصد موافق، 8‎/25 درصد مخالف و 2‎/3 درصد کاملا مخالف بودند و 7‎/9 درصد در مورد تناسب گذراندن 4 تا 19 واحد دروسی نظری نداشتند. 1‎/16 درصد استادان موافق گذراندن 30 تا 45 واحد دروس کارورزی در ارتباط مستقیم با رشته های اختصاصی و تناسب آن با این دوره ها، 2‎/45 درصد موافق، 1‎/16 درصد مخالف، 4‎/19 درصد کاملا مخالف و 2‎/3 درصد آنان بی نظر بودند. همچنین مدرسان دروسی مانند زیست شناسی، فیزیک، حرکات اصلاحی عمومی، تئوری علم تمرین، اصول مربیگری، ورزش همگانی و کاربرد تمرینات با وزنه را به منظور اضافه کردن به سرفصل دروس در این دوره ها پیشنهاد کردند.
    کلیدواژگان: کارشناسی با گرایش مربیگری، استادان دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، سرفصل دروس
  • محمد کشتی دار، بهزاد بهزادنیا، محمد جهانگیری صفحه 163
    هدف از این تحقیق، بررسی رابطه بین خودکارامدی و ابعاد روانی، اجتماعی، عقلانی، هیجانی، معنوی و جسمی نیک-زیستی بود. طرح تحقیق حاضر همبستگی است که 285 نفر از دانشجویان تربیت بدنی دختر و پسر با استفاده از شیوه تصادفی ساده به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های بررسی نیک زیستی ادراک شده و بررسی عادات تمرینی و خودکارامدی و برای بررسی رابطه بین متغیرهای تحقیق از همبستگی پیرسون استفاده شد. از مدل رگرسیون چندگانه خطی برای ارزیابی نقش هریک از متغیرها در تبیین نیک زیستی ادراک شده و مولفه های تشکیل دهنده آن استفاده شد. نتایج نشان داد خودکارامدی ورزشی کلی، نیک زیستی ادراک شده و ابعاد جسمی، معنوی، عقلانی، روانی و هیجانی نیک زیستی را به طور معناداری پیش بینی می کند (05‎/0 P<). خودکارامدی ورزشی پیشگوی معناداری از نیک زیستی اجتماعی نبود. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که خودکارامدی ورزشی شاخص پیشگوی مهمی از نیک زیستی هیجانی، روانی، عقلانی، معنوی و جسمی است. باتوجه به نتایج این تحقیق، با تمرکز بر بهبود خودکارامدی ورزشی و تقویت افکار و اعتقادات مرتبط با توانایی شخصی برای شرکت در فعالیت بدنی و استفاده از نظریه شناختی اجتماعی، شرکت در فعالیت بدنی و ورزش در درازمدت افزایش خواهد یافت
    کلیدواژگان: دانشجویان تربیت بدنی، خودکارامدی ورزشی، نیک زیستی
  • شیرین زرتشتیان، رسول نوروزی سیدحسینی، آزاده آزادی صفحه 179
    هدف از این تحقیق، تعیین اثر سبک های رهبری مربیان بر جو انگیزشی و اهداف پیشرفت بازیکنان لیگ برتر بسکتبال زنان ایرانی بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی – زمینه یابی بوده و به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری تحقیق را کلیه بازیکنان لیگ برتر بسکتبال زنان ایران (174 نفر) تشکیل دادند و نمونه تحقیق برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های دموگرافیکی، مقیاس رهبری ورزش (LSS)‎، پرسشنامه جو انگیزشی (PMCSQ)‎ و پرسشنامه اهداف پیشرفتی (TEOSQ)‎ استفاده شد. پرسشنامه های مذکور پس از تعیین اعتبار و پایایی در بین نمونه آماری توزیع شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از روش امار توصیفی، و در راستای تعیین رابطه و پیش بینی از رگرسیون تک متغیره و چندمتغیره و در راستای تحلیل های تکمیلی و ارائه مدل از حیطه معادلات ساختاری (SEM)‎ برای مدل سازی روابط علی با تاکید بر نرم افزار لیزرل 2‎/9 استفاده شد. نتایج نشان داد که سبک های رهبری مربیان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق نوع جو انگیزشی، بر اهداف پیشرفت بازیکنان اثر می گذارد و اثر غیرمستقیم آن از اثر مستقیم بیشتر است
    کلیدواژگان: بسکتبال، لیگ برتر زنان، سبک های رهبری مربیان، جو انگیزشی، اهداف پیشرفت
  • طاهره موسوی، الوالفضل فراهانی، علی نجات اصفهانی، حبیب هنری صفحه 200
    مدیریت راهبردی کارآفرینی سازمانی عاملی حیاتی در ارتقای بازدهی سازمان هاست و تعداد نقش مهمی در آماده سازی کارآفرینی برای آن سازمان دارد، چراکه فعالیت های کارآفرینی اغلب بر پایه مدیریت راهبردی کارآفرینی بنا می شوند. مدیران با ارتقای مشارکت جویانه کارمندان خود، در شکل گیری راهبرد سازمان و شکل دهی انعطاف پذیری راهبردی براساس شرایط تمرکز بر کنترل مالی می توانند سازمان خود را به سوی کارآفرینی سوق دهند. راهبرد کارآفرینانه به عنوان یکی از پیشبران اصلی کارآفرینی سازمانی مطرح است. پژوهش حاضر با هدف ارائه الگویی مطلوب در زمینه ارتباط بین راهبرد کارآفرینانه با ابعاد گرایش های کارآفرینانه سازمانی در سازمان تربیت بدنی انجام گرفته است. متغیرهای پیش بین مولفه های راهبرد کارآفرینانه (شدت بررسی محیطی، انعطاف پذیری برنامه ریزی، چشم انداز برنامه ریزی، تمرکز و کنترل برنامه ریزی) و متغیرهای ملاک ابعاد گرایش های کارآفرینانه سازمانی (نوآوری، ریسک پذیری، استقلال طلبی، رقابت تهاجمی و پیشتازی در بازار) است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان و مدیران سازمان و تعداد نمونه آماری 202 نفر است. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های محقق ساخته راهبرد کارآفرینانه سازمانی با آلفای کرونباخ 90‎/0 و گرایش های کارآفرینانه سازمانی با آلفای کرونباخ 99‎/0 است. برای بررسی روایی ابزار پژوهش از تحلیل عاملی و برای تجزیه و تحلیل نتایج داده ها از آمار توصیفی استفاده شد. در راستای تحلیل داده ها از مدل های آماری t تک گروهی رگرسیون تک و چندمتغیری و برای طراحی مدل از نرم افزار LISREL استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد سطح راهبرد کارآفرینانه سازمانی و گرایش های کارآفرینانه در سازمان کمتر از حد متوسط است، همچنین ارتباط مثبت و معنی داری بین «راهبرد سازمانی» با «گرایش های کارآفرینانه سازمانی» در سطح 01‎/0 > α مشاهده شد. از دیدگاه نمونه های تحقیق، میزان «برنامه ریزی کمتر از یک سال» بیشتر از حد متوسط و «برنامه ریزی بیش از 5 سال» در سازمان کمتر از حد متوسط است. همچنین «تمرکز بر مراحل برنامه ریزی» تنها در سطوح بالای سازمان صورت می گیرد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که سازمان تربیت بدنی دارای وضعیت غیرکارآفرینانه است.
    کلیدواژگان: سازمان تربیت بدنی، راهبرد کارآفرینانه، کارآفرینی سازمانی، گرایش های کارآفرینانه
|
  • Mehrdad Moharamzadeh, Zeinab Shaker, Mirmohammad Kashef Page 5
    This study was conducted to determine the relationship between organizational justice and organizational citizenship behavior in physical education organizations in West Azerbaijan province. This research was a descriptive – correlation type and was categorized in field study. The statistical sample was equal to the statistical population; therefore, organizational justice questionnaire (Moorman, Neihoof, 1993) and organizational citizenship behavior questionnaire (Podsakoff and Mackenzie, 1990) (their reliabilities were obtained through Cronbach’s alpha as 0.93 and 0.83 respectively) were distributed among the sample of 94 personnel in physical education organizations of West Azerbaijan. The results of the Gamma correlation showed no significant relationship between distributive justice and organizational citizenship behavior while there was a significant relationship between procedural justice and OCB (P<0.05, r=0.14), between interactional justice and OCB (P<0.05, r=0.19) and organizational justice and civil virtue (p<0.05, r=0.137). Also, regression analysis showed that interactional justice can predict organizational citizenship behavior. Since the organizational citizenship behaviors are voluntary behaviors, they are more affected by interactions and organizational procedures; therefore, it is necessary that managers of physical education organizations treat fairly with personnel to increase organizational citizenship behaviors especially civil virtue in personnel.
    Keywords: Physical Education Organization, Organizational Citizenship Behavior, Organizational Justice
  • Mohammad Soltan Hoseini, Ebrahim Alidostghahfarrokhi, Gholamreza Shabanibahar, Malek Rajabi Page 23
    The purpose of this study was to investigate the attitudes of managers in private companies towards sport sponsorship as an advertising tool. The method of this study was descriptive and survey and it was practical. The statistical population of research included all chief managers (executive officers, financial officers or sales officers) of private large productive companies in Esfahan that were not sport sponsors for one year. Statistical sample equaled statistical population. A researcher-made questionnaire was used to collect data; the content validity was approved by sport management experts and professors and reliability was determined by Cronbach’s alpha as 0.90. For inferential analysis of data, t test was used. The results showed that chief managers of those private companies that were not sport sponsors believed that master sport sponsorship was not a suitable marketing or advertising tool. Mean score of managers’ attitude was 1.66 which showed the weakness of sponsorship as a suitable advertising tool (P<0.05). It can be concluded that to attract private companies and industries to invest in sport championship, it is necessary to allocate optimal space for name and brand of sport sponsors in sport fields and events and to promote media coverage of sport events which introduces sport sponsorship as a suitable advertising tool.
    Keywords: Sponsorship, Private Companies, Marketing, Sport
  • Reza Mosavigilani, Hasan Asadi, Nasrolah Sajjadi Page 37
    The purpose of this research was market segmentation of sport tourism in Iran for foreign tourists and modeling a target market. A questionnaire including 53 items was developed by researchers. The validity and reliability of the questionnaire were examined and approved (α=0.93). It was distributed among 710 international participants from 35 countries attending Fajr international sports event (2009-2010) and it was filled out by 475 participants. The data were then analyzed using factor analysis. The results showed that Anglo, Latin European, Eastern European, Arabic, South Asian, Confucius Asian and central Asian cultures had the most interest in sport events and competitions (97.65%). Using Lisrel software (8.8), confirmatory factor analysis resulted in five sport tourists’ favorite natural sport attractions. Also, exploratory factor analysis showed that four factors including attractions related to mountain and snow (Eigen value 6.87), attractions related to shore and water sports (Eigen value 1.85), attractions related to sport competitions and events (Eigen value 1.42), and attractions related to desert and salt – desert (Eigen Value 1.19) were selected as the model of Iran sport tourism market for foreign tourists. The results revealed that four factors of exploratory analysis determined and predicted 62.95% of sport tourism target market in Iran for foreign tourists.
    Keywords: Market Segmentation, Sport Tourism, Target Market
  • Moslem Sharifi, Shadmehr Mirdar, Babi Sunasgari Page 61
    The purpose of this study was to investigate the process of published physical education and sport sciences journals during 1384 to 1388. For this purpose, Olympic quarterly, Research on Sport Sciences, Harakat and Journal of Movement Science and Sport were investigated through 7 parameters including thematic share of papers, communion of professional science groups, resources, used rules and techniques, scientific rank of authors, authors’ communion, duration of accepting papers. The research method used in this study was analysis of quantity content and SPSS software was used to analyze the data. The results showed that sport physiology was used most in these papers (34.1%). The evaluation of authors showed that the most authors were assistant professors and Research on Sport Sciences occupied the first place in this regard (65.67%). The most used research method was descriptive methods (53.14%) of all papers. 8% of papers did not mention the research methods. The average of Latin and Persian resources were 25% for each paper and the average duration of accepting a paper was 5.5 months which was similar to the journals of other fields of study. It is recommended that authorities pay more attention to Iran Sport Organization to increase its supportive and collaborative role in sport researches.
    Keywords: Scientific Ranks of Authors, Physical Education Research., Partnership of Institutions, Thematic Share of Papers, Content Analysis
  • Mohammad Sadegh Ziyaee, Abbas Nargesiyan Page 86
    The aim of this paper was to explain strange captivation of physical education professors and coaches to their work in the form of workaholism. Statistical population of this research included professors of physical education faculties and Tehran sport coaches and a sample was selected randomly. A questionnaire was used to collect the data. The research methodology was survey based on structural equation modeling. Research findings showed a significant relationship between professors and coaches’ workaholism and organizational citizenship behavior. Also, there was a positive and significant relationship between organizational citizenship behavior and dimensions of workaholism (work involvement, feeling of being driven to work, work enjoyment).
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Job Involvement, Workaholism
  • Rahim Ramezaninejad, Noshin Benar, Mohammad Khabiri, Anoshirvan Kazemnegad, Esmaeil Mealekakhlagh Page 107
    The aim of this study was to survey four fundamental effective factors in sport sponsorship decision making. For this purpose, viewpoints of 30 experts and active individuals in sport sponsorship such as managers of sponsor corporations, authorities of sport federations and clubs were analyzed. The method of this research was qualitative and explorative and was performed through interviews. The time of each interview was about 25-90 minutes. These interviews surveyed four fundamental factors (sport sponsorship objectives, sport selection criteria, marketing communication mix and sport sponsorship evaluation method). The findings of the study indicated that the awareness of corporation and its products, corporation brand, social commitment and media objectives respectively were important objectives for sport sponsors. Furthermore, TV broadcasting, audience coverage and sport popularity were all major selection criteria for the sport fields. Also, sponsors mostly used TV, radio, mass media and signage in sport grounds in their marketing communication mix. Finally, in sport sponsorship evaluation process, media coverage had the first rank.
    Keywords: Sponsorship Evaluation, Sport, Sponsorship Criteria, Sponsorship goals
  • Habib Honari, Abdolhamid Ahmadi, Mehdi Moradi Page 127

    Media has an undeniable role in shaping and directing beliefs, attitudes and thoughts of society and also in creating a suitable ground in sport. The aim of this study was to examine the effective factors of sport media in development of athletic sport. The research methodology was descriptive-comparative, the type of the research was applied, the method was survey, and data collection was field. Research population consisted of sports and media experts and research sample included 120 individuals who were selected non-randomly. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The validity of the questionnaire was determined by 12 professors and experts and the reliability was also determined through Cronbach’s Alpha (α=0.89). Kolmogorov Smirnov test was used to investigate if the data were normal and Friedman test was used to determine the significance of hypotheses. The results of the research revealed a significant difference in the effective factors of informing, social participation, education and culture-making roles of sport media in athletic sport development (p=0.05). Sport media played an inconspicuous role in identifying the talents of athletic sports, and private sectors as well as sponsors rarely invest in athletic sports. On the other hand, they have neglected innovation in their field, notification of sport authorities, and increased researches and studies in athletic sports. Employing committed and professional forces, sport media can use this position to promote athletic sport and to enhance community awareness. This fact will be accomplished by multilateral cooperation of media and sport communities.

    Keywords: Education, Athletic Sports, Culture – Making., Social Participation, Informing, Sport Media
  • Fatemeh Shabkhiz, Afsar Jafari Hajin, Torandokht Aminiyan, Azin Boland Page 147
    The purpose of this study was to investigate physical education B.A. coaching syllabus and to provide reforming recommendations. The research was a descriptive survey. A researcher-made questionnaire with open and close questions was used on Likert scale. The statistical population consisted of 24 teachers of these curriculums. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was tested by Cronbach’s alpha (86%). K-S test was used to check the normality of responses and descriptive statistics were used to gather frequency and percents, mean and standard deviation and data analysis. The results showed that 93.5% of teachers agreed and completely agreed and only 6.5% disagreed with the number of units and syllabi, 80.6% of teachers agreed and completely agreed and 19.4% disagreed and completely disagreed with passing these 24 proficiency and theoretical units. 22.6% of teachers completely agreed, 38.7% agreed and 38.7% disagreed with the interaction of proficiency practical units with the goals of these curriculums. Regarding side aspects of proficiency fields with the goals of these curriculums as well as optional units, 16.1% of teachers completely agreed, 45.2% agreed, 25.8% disagreed, 3.2% completely disagreed and 9.7% had no comments on 4-19 theoretical units. 16.1% of teachers completely agreed, 45.2% agreed, 16.1% disagreed, 19.4% completely disagreed and 3.2% had no comments on passing 30-45 internship units in direct relationship with proficiency fields and their interaction with these curriculums. Also, teachers suggested that some units such as biology, physics, general corrective training, theories of training, coaching, sport for all and training with weights should be added to these curriculums.
    Keywords: Teachers of Physical Education Faculty, Coaching B.A., Syllabus
  • Mohammad Keshtidar, Behzad Behzadniya, Mohammad Jahangiri Page 163
    The purpose of this study was to determine the relationship between exercise self-efficacy and psychological, social, intellectual, emotional, spiritual and physical dimensions of wellness. The research method was correlation. For this purpose, 285 male and female physical education students were selected as the sample via random sampling. In order to collect data, questionnaires of perceived wellness survey and self-efficacy and exercise habits survey were used. Pearson correlation was conducted to explore the relationship of variables. Linear multiple regression model was used to assess the role of variables in evaluating perceived wellness and the subscales of wellness. Results indicated that total exercise self-efficacy significantly predicted perceived wellness and the wellness subscales of physical, spiritual, intellectual, psychological and emotional dimensions (P<0.05). Exercise self-efficacy did not significantly predict social wellness. The results of regression analysis showed that exercise self-efficacy could predict emotional, psychological, intellectual, spiritual and physical wellness. It can be concluded that participation in sport and physical activity in a prolonged period would increase with focus on improving exercise self-efficacy and promoting beliefs in the ability to participate in physical activity and using the framework of social cognitive theory.
    Keywords: Exercise Self – Efficacy_Wellness_Physical Education Students
  • Shirin Zartoshtiyan, Rasool Noroziseyedhoseini, Azadeh Azadi Page 179
    The aim of this study was to determine the effect of coaches’ leadership styles on motivational climate and achievement goals of women playing basketball in premier league of Iran. This study was descriptive and field. Statistical population of this research consisted of all 174 female basketball players in premier league of Iran. The statistical sample equaled the statistical population. To collect data, demographic characteristics questionnaire, leadership sport scale (LSS), perceived motivational climate in sport questionnaire (PMCSQ) and achievement goals questionnaire (TEOSQ) were used. After their reliability and validity was determined, they were distributed among the participants. Descriptive statistics method was used to analyze the data, multivariate and univariate regressions were used to determine and predict the relationships and SEM (structural equation model) was used to propose the model with an emphasis on Lisrel 9.2. The results showed that coaches’ leadership styles directly and indirectly affected basketball players’ achievement goals through the type of motivational climate; and indirect effect was greater than the direct effect.
    Keywords: Coache's Leadership Styles, Basketball., Achievement Goals, Motivational Climate, Women Premier League
  • Tahereh Mosavi, Abolfazl Farahani, Ali Nejat Esfahani, Habib Honari Page 200
    This research was conducted to provide a desired pattern based on the relationship between entrepreneurial strategy and the dimensions of corporate entrepreneurial orientations in Physical Education Organization. Predictive variables were entrepreneurial strategy components (intensity of environmental investigation, flexibility of planning, planning vision, planning focus and control) and the criterion variables were dimensions of corporate entrepreneurial orientations (innovation, risk taking, independence, aggressive competition and leading in the market). The statistical population of the study consisted of all staff and managers of this organization and the sample consisted of 202 subjects. Two researcher-made questionnaires of corporate entrepreneurial strategy (α=0.90) and corporate entrepreneurial orientations (α=0.99) were used to collect the data. To investigate the validity of the questionnaires, factor analysis was used and to analyze the data, descriptive statistics, multivariate and univariate regressions and one group t test were used and finally LISREL software was applied to provide the suitable pattern. The findings showed that Physical Education Organization used a low level of corporate entrepreneurial strategy and entrepreneurial orientations. There was a positive and significant relationship between corporate strategy and corporate entrepreneurial orientations (α<0.01). From the viewpoints of the subjects, ‘planning less than one year’ was above the average level and ‘planning for more than five years’ was under the average level. The findings also indicated that ‘concentration on planning stages’ was only accomplished at the higher levels of the organization. It can be concluded that Physical Education Organization was in a non-entrepreneurial status.
    Keywords: Physical Education Organization, Corporate Entrepreneurship, Entrepreneurial Strategy, Entrepreneurial Orientations